Hypotheek voor ondernemers begint bij de Leencapaciteit

Bij een hypotheek voor ondernemers wordt bij het verstrekken van de hypotheek gekeken naar het inkomen uit onderneming. De meeste hypotheekverstrekkers kijken naar de cijfers van de laatste 3 jaar, vaak wordt het gemiddelde resultaat als uitgangspunt genomen voor de hypotheekberekening. Met het toenemend aantal ondernemers en met name ZZP’ers zijn er steeds meer hypotheekverstrekkers die speciaal voor deze doelgroep een hypotheekproces ontwikkelen. De mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten nemen toe.

Hypotheek voor Startende ondernemer

Voor startende ondernemers is het nog niet mogelijk om cijfers aan te tonen van de laatste 3 jaar. Daardoor is het voor startende ondernemers lastig om een hypotheek af te sluiten. Wel zijn er in toenemende mate hypotheekverstrekkers die naar een kortere periode dan 3 jaar kijken. Dit heeft alles te maken met de toename aan het aantal ondernemers, deze doelgroep heeft specifieke kenmerken en risico’s. Het lijkt logisch dat je daar als hypotheekverstrekker en adviseur op inspeelt op de hypotheek voor ondernemers. Meer informatie hierover kun je bij ons opvragen, wij helpen je graag verder. Bel of mail ons gerust!

Vrijblijvend je mogelijkheden nagaan?

Ben je ZZP’er of ondernemer? Bij eerste-koophuis kun je vrijblijvend je mogelijkheden nagaan. Onze werkwijze is erop gericht om jou in een eerste gratis en orienterend gesprek een beeld te geven van je mogelijkheden. Wat kun je aan hypotheek krijgen? Waar moet je aan denken en welke stukken moet je op enig moment aan de bank aantonen. Interesse in een vrijblijvend gesprek? Vul dan ons aanvraagformulier in en wij nemen contact met je op.

Hypotheek voor ondernemers mogelijk?

Het afsluiten van een hypotheek is zeker mogelijk voor ondernemers. De ondernemer moet alleen meer inspanningen doen om zijn inkomen aan te tonen en daarnaast zijn hypotheekverstrekkers wat voorzichtiger met het maximale bedrag dat zij willen verstrekken.

Wat zeker helpt bij het afsluiten van een hypotheek voor ondernemers is als je geld kunt inbrengen omdat je dit gespaard hebt. De maximale hypotheek die dan verstrekt moet worden wordt lager dan de waarde van de woning, hierdoor neemt het risico voor de bank af en dit is gunstig. In bepaalde mate geldt dit voor iedereen, de normen voor het lenen van geld in de vorm van een hypotheek worden jaarlijks verlaagd naar een maximum percentage van de waarde van de woning. Zo kun je in 2022 nog 100% van de marktwaarde van de woning als hypotheek krijgen.

Shoppen voor een hypotheek

Veel consumenten gaan voor een hypotheek bij de bank waar zij al vanaf hun jeugd bankieren. Toch kunnen de hypotheekrente en voorwaarden sterk verschillen tussen hypotheekverstrekkers waardoor het handig is om deze eens met elkaar te vergelijken. Wij adviseren altijd om je goed te orienteren op de verschillende mogelijkheden, eerst via internet. Wat zijn de tarieven die banken of hypotheekketens aanbieden, wat kun je aan hypotheek krijgen etc.

Mocht je vervolgens een gesprek aan willen gaan met een adviseur? Realiseer je dan dat een grootbank als ABN en Rabobank vaak een gebonden advies geven, immers zij hebben alleen de eigen producten in de schappen liggen. De hypotheekketens zijn vaker ongebonden omdat zij voor meerdere banken en verzekeraars kunnen bemiddelen. Eerste-koophuis.nl is ook zo’n partij. Wij kunnen hypotheken aanbieden van +/- 80% van de markt. Onze adviezen zijn ongebonden, wat betekent dat wij altijd voor de beste en goedkoopste hypotheek gaan.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvend en oriënterend gesprek bij ons aan. Het eerste gesprek is altijd gratis en geeft je het eerste inzicht in de mogelijkheden.

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?