Uit ervaring weten wij dat een hypotheekofferte aanvragen nog een hele klus kan zijn. Zo zijn er zeer veel aanbieders en als je online op zoek gaat dan raak je al gauw het overzicht kwijt gezien de enorme hoeveelheid beschikbare informatie je kunt bijna overal een hypotheekofferte aanvragen.

Wij van eerste-koophuis hebben daarom een eigen systeem ontwikkeld waarbij je eerst gratis en vrijblijvend contact hebt waardoor je op voorhand jouw vragen kunt stellen en je wensen duidelijk kunt maken. Zo krijgt je de eerste noodzakelijke informatie en bepaal je aan de hand hiervan hoe je verder wilt. Deze dienstverlening is persoonlijk, laagdrempelig en helpt je op weg. Groot voordeel: het eerste orienterende gesprek kost je niets!

Ons doel is om je een objectieve en transparante hypotheekvergelijking te bieden met als uitkomst de goedkoopste offerte die bij jouw situatie past!

Waar kunnen wij je allemaal mee van dienst zijn?

 • Maximale hypotheek berekening
 • Vrijblijvende offerte voor de aankoop van een nieuwe woning
 • Het oversluiten van een bestaande hypotheek
 • Huidige hypotheek aanpassen met zekerheid van aflossing
 • Het aanbod van je huidige bank bij de hypotheek verlenging / einde rente vaste periode beoordelen en vergelijking met andere wellicht betere mogelijkheden maken.
 • Herstructurering van de hypotheek bij scheiding
 • Controleren van een offerte van een andere aanbieder een zogenaamde 2nd opinion
 • etc

Hypotheek offerte aanvragen – Onze werkwijze:

Stap 1 – Indicatie

Wanneer je het aanvraagformulier hebt ingevuld en verstuurd wordt deze door ons in behandeling genomen. Wij nemen vervolgens contact met je op voor aanvullende gegevens, om jouw vragen te beantwoorden en te achterhalen wat wij voor je kunnen beteken. Vanzelfsprekend kun je tijdens dit contact ook gelijk bepalen of je een persoonlijk hypotheekadvies wenst.

Wij bekijken jouw ingevulde gegevens uitvoerig en maken kosteloos een eerste berekening en analyse. Aan de hand hiervan kunnen we samen in gesprek over het vervolg.

Wanneer je de keuze maakt om een bepaalde aanbieding, mogelijkheid of dienstverlening bij ons af te nemen, zullen er vanaf dat moment kosten in rekening gebracht gaan worden. Dit betreft pas de 2e stap in het hypotheektraject.

Vooraf zal met je worden afgesproken wat opdracht tot dienstverlening inhoudt en wat je van de adviseur kunt verwachten. Ook komen we dan samen overeen wat de kosten hiervan zullen zijn. Duidelijk en geen verassingen achteraf, daar staan wij voor.

Stap 2 – Hypotheekofferte ontvangen

Zodra je met de hypotheekadviseur in gesprek gaat vind er afstemming plaats over de hypotheekvorm, de hoogte van de hypotheek, de rentevaste periode etc. Als je hier samen uit bent gekomen (adviesrapport) dan zal de hypotheekadviseur de offerte, of meerdere offertes, voor je aanvragen.

De bank of financiële instelling waar de offerte(s) worden opgevraagd gaat aan de hand van de door jou verstrekte informatie beoordelen of de aangevraagde offerte kan worden verstrekt.

In de regel gebeurt dit vrij snel en volledig automatisch, waardoor je ook snel over de gewenste offerte(s) kunt beschikken. Samen met de adviseur kun je de offerte dan doornemen, controleren en laten toelichten.

De adviseur zal u vooraf adviseren over de mogelijkheden en deze koppelen aan uw wensen. Dit alles wordt vervolgens vastgelegd in een adviesrapport.

Stap 3 – Hypotheek offerte tekenen

Neem de tijd om de offerte goed door te nemen en te controleren, neem ook kennis van de aan te tonen stukken die de hypotheekverstrekker van je vraagt. Zijn hier onduidelijkheden of kan je iets niet aantonen maak dit dan bespreekbaar vóórdat je tekent. De adviseur zal u ook bij deze fase verder uitleg geven en begeleiden.

Nadat je de offerte hebt gecontroleerd op juistheid, hypotheekrente en of deze overeenkomt met het adviesrapport, mag je deze ondertekenen.

Stap 4 – De bank of hypotheekverstrekker

Wanneer je het aanbod van de bank hebt geaccepteerd zal de bank vanaf dat moment de door jou aangetoonde stukken gaan beoordelen. De bank moet de hypotheek als het ware nog accepteren. Hieronder een aantal stukken die je sowieso moeten aantonen:

 • Inkomensgegevens zoals pensioenbewijzen, salarisstroken en een werkgeversverklaring
 • Een taxatierapport
 • Wanneer je eigen geld inbrengt moet je hiervan een bewijs aantonen, bijvoorbeeld een saldo overzicht van je spaarrekening
 • etc

De adviseur zal vroegtijdig aangeven welke stukken je in jouw geval moet aantonen. De hypotheekofferte is dus niet bindend totdat deze is geaccepteerd door de bank of hypotheekverstrekker. Pas als alle aangetoonde stukken in combinatie met de getekende offerte zijn goedgekeurd volgt er een finaal akkoord.

Wil je weten wat je mogelijkheden zijn? Of hebben jullie al een woning op het oog of zelfs gekocht? Neem dan gewoon vrijblijvende contact met ons op of vul het aanvraagformulier in. Wij nemen vervolgens contact met je op om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen.

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?