
Badkamer inrichten
Bij het inrichten van de badkamer wordt niet altijd rekening gehouden met de douche. Terwijl je dit gedeelte ontzettend veel gebruikt.
Yes! De verkopende partij heeft jouw (eind)bod geaccepteerd. Wat nu? Nadat de beide partijen eruit zijn qua koopsom, kan de koopakte (ook wel het voorlopige koopcontract genoemd) worden opgemaakt. De koopakte is het document waarin de verkoper en de koper de afspraken omtrent het kopen van de woning hebben vastgelegd. Next step; de koopakte ondertekenen!
Deze overeenkomst is alleen ‘voorlopig’ omdat er nog ontbindende voorwaarden in kunnen staan. Het is dus niet zo dat je de koopakte makkelijk kunt ontbinden. Wel heeft de koper het recht om binnen drie dagen na het tekenen van de koopakte deze, zonder dat je hiervoor een reden hoeft te geven, te ontbinden. Dit is de wettelijke bedenktijd. Lees hier hoe het zit met de wettelijke bedenktijd in combinatie met weekend- of feestdagen.
Nadat beide partijen de koopakte hebben ondertekend wordt deze meestal door de verkopende makelaar naar de notaris gestuurd. De notaris gaat nu een akte van levering opstellen.
In de koopakte kunnen ontbindende voorwaarden worden opgenomen. Deze zijn vaak al tijdens het bieden op het huis ter sprake gebracht (en mogelijk in de voorlopige koopovereenkomst opgenomen). Veel voorkomende ontbindende voorwaarden zijn:
De koopakte wordt meestal opgesteld door de verkopende makelaar (in Amsterdam wordt deze door een notaris opgesteld). Hieronder een voorbeeld van een voorlopig koopcontract van de NVM, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond:
Bij het inrichten van de badkamer wordt niet altijd rekening gehouden met de douche. Terwijl je dit gedeelte ontzettend veel gebruikt.
Hypotheekaanbieders handelen onvoldoende als het gaat om het informeren over de risico-opslag
De banken in Nederland gaan de consumenten met een aflossingsvrije hypotheek aansporen om toch te gaan aflossen en om geld te gaan sparen voor later.