Kosten bouwkundige keuring

Je kunt kiezen tussen een eenvoudige keuring en een uitgebreide keuring. ADA Keur houdt het simpel, duidelijk en goedkoop m.b.t. de bouwkundige keuring prijzen:

  • Voor € 269,- (ex BTW) heeft u een uitgebreide keuring met rapportage.
  • Voor woningen groter dan 800m3 geldt een opslag.

Basiskeuring

In de rapportage van de basiskeuring worden alle visueel waarneembare

bouwdelen omschreven en worden bouwkundige gebreken benoemd. Daarnaast wordt er een kwaliteitsbeoordeling aan deze bouwdelen gegeven. In de rapportage van de basiskeuring worden echter geen hersteladviezen en/of herstelkosten gegeven, hiervoor is er namelijk de uitgebreide keuring. Dit neemt niet weg dat de basiskeuring een goede basis is voor inzicht in de bouwkundige staat van woning.

Uitgebreide bouwtechnische keuring

De uitgebreide keuring is een rapportage op basis van een visuele inspectie van de bouwkundige gebreken en geeft daarnaast ook hersteladviezen en herstelkosten. Deze kunnen, voor jou als koper, goed van pas komen bij de prijsonderhandelingen of bij verbouwwerkzaamheden. In de uitgebreide keuring zit standaard een kostenberekening voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dit document is opgesteld volgens alle gestelde normen van de NHG.

Meeloopkeuring

Bouwkundige begeleiding tijdens de bezichtiging van een woning. Deze keuring is bijzonder geschikt als je op zeer korte termijn een beslissing moet nemen over de aankoop en/of een rapportage overbodig vindt, maar wel direct inzicht wilt hebben in de bouwkundige staat van de woning en de eventuele herstelkosten.

Waar kun je terecht voor een keuring? 

Bij de volgende websites kun je een bouwkundige keuring boeken:

  1. Vereniging Eigen Huis
  2. Keuringsdienst Wonen
  3. Perfect Keur

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?