Overbieden komt steeds vaker voor. Er zeker van zijn dat jij je droomwoning kunt bemachtigen? Dit fenomeen leidt steeds vaker tot het overbieden op de gedroomde woning. Dit gebeurt zowel binnen als buiten de randstad. 

Landelijk gaat het om gemiddeld 28 procent, zo stelt technologiebedrijf Calcasa, gespecialiseerd in onroerend goed, in hun kwartaalbericht. Opmerkelijk: voor de kredietcrisis, tijdens de vorige piek in 2007-2008, lag dit aandeel met 9 procent een stuk lager.

En zoals je kunt verwachten staat Amsterdam staat bovenaan. Hier wordt in maar liefst 79 procent van de gevallen de vraagprijs of boven de vraagprijs geboden. En net als in Amsterdam zien we deze beweging terug in alle grote steden. In Utrecht wordt in 65 procent van de gevallen overboden, gevolgd door Groningen (64 procent), Haarlem (63 procent) en Amstelveen (62 procent). Het is niet bekend om welke bedragen het gemiddeld gaat.

Het volledige bericht kun je hier teruglezen.

Deel dit artikel via

Google Facebook LinkedIn Twitter

Badkamer inrichten

Bij het inrichten van de badkamer wordt niet altijd rekening gehouden met de douche. Terwijl je dit gedeelte ontzettend veel gebruikt.

Hypotheekaanbieders geven te weinig informatie over risico-opslag

Hypotheekaanbieders handelen onvoldoende als het gaat om het informeren over de risico-opslag

Commercial al gezien? En word jij ook aflossingsblij?

De banken in Nederland gaan de consumenten met een aflossingsvrije hypotheek aansporen om toch te gaan aflossen en om geld te gaan sparen voor later.

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?