Overbieden komt steeds vaker voor. Er zeker van zijn dat jij je droomwoning kunt bemachtigen? Dit fenomeen leidt steeds vaker tot het overbieden op de gedroomde woning. Dit gebeurt zowel binnen als buiten de randstad. 

Landelijk gaat het om gemiddeld 28 procent, zo stelt technologiebedrijf Calcasa, gespecialiseerd in onroerend goed, in hun kwartaalbericht. Opmerkelijk: voor de kredietcrisis, tijdens de vorige piek in 2007-2008, lag dit aandeel met 9 procent een stuk lager.

En zoals je kunt verwachten staat Amsterdam staat bovenaan. Hier wordt in maar liefst 79 procent van de gevallen de vraagprijs of boven de vraagprijs geboden. En net als in Amsterdam zien we deze beweging terug in alle grote steden. In Utrecht wordt in 65 procent van de gevallen overboden, gevolgd door Groningen (64 procent), Haarlem (63 procent) en Amstelveen (62 procent). Het is niet bekend om welke bedragen het gemiddeld gaat.

Het volledige bericht kun je hier teruglezen.

Deel dit artikel via

Google Facebook LinkedIn Twitter

Hoe het energielabel jouw eerste hypotheek beïnvloedt

Een slimme start: Hoe het energielabel jouw eerste hypotheek beïnvloedt Ben je een eerste huiskoper en pieker je over hoe je in deze uitdagende tijden jouw droomhuis kunt financieren? Dan heb je vast al gehoord dat jouw mogelijkheden om een hypotheek te krijgen vanaf 2024 mede bepaald zullen worden door het energielabel van de woning. […]

Eerste huis kopen in 2024: wat moet je weten?

Als jongvolwassene of jong gezin je eerste huis kopen is spannend, maar ook uitdagend. De huizenprijzen blijven stijgen en de Nederlandse woningmarkt is krap. Hier vind je actuele en relevante informatie die je helpt bij het navigeren door de complexe wereld van hypotheken en huizenprijzen. Huizenprijzen in 2024: wat kunnen we verwachten? In de eerste […]

Hypotheekaanbieders geven te weinig informatie over risico-opslag

Hypotheekaanbieders handelen onvoldoende als het gaat om het informeren over de risico-opslag

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?