Een huis kopen, hoe doe ik dat?

Welkom op Eerste-Koophuis.nl.

Deze website biedt tips over het kopen van een eerste huis voor starters en alle zaken die daarbij komen kijken. De tips, checklists en voorbeelden die op deze website staan, zijn gebaseerd op de nodige research en onze eigen ervaringen met het zoeken naar een geschikte woning.

Het zoeken naar een huis, het berekenen van je maximale hypotheek tot het bieden op een koophuis kan een ingewikkeld proces zijn, waarbij er een aantal valkuilen zijn aan te wijzen die vermeden moeten worden. Het proces van een huis kopen kan verdeeld worden in verschillende fasen zoals in het menu hieronder wordt weergegeven.

Stappenplan

Special voor starters hebben we een stappenplan ontwikkeld. Per maand bekijken zo’n 15.000 consumenten onze website en wordt er gebruik gemaakt van de verschillende fases in het stappenplan. Of het nu gaat om de checklist voor een bezichtiging of het voorbeeld van een samenlevingscontract, wij bieden het allemaal aan.

Maximale hypotheek berekeken?

Naast het stappenplan bieden we ook diverse mogelijkheden aan om zelfstandig te berekenen. Zo kun je een goede indicatie krijgen van de maximale hypotheeksom die je kunt krijgen als ook berekenen of het voordeliger is om je bestaande hypotheek over te sluiten naar een meer voordelige vorm.

Vrijblijvende hypotheekofferte aanvragen

Mocht je een huis op het oog hebben en de eerste indicatie wijst aan dat je ook het gewenste bedrag aan hypotheek zou kunnen krijgen dan is de volgende stap om een vrijblijvend hypotheek gesprek aan te gaan. Tijdens dit eerste oriënterend gesprek kun je achterhalen welke hypotheekvorm het beste bij je past en wat de maandelijkse lasten zullen worden. Via Eerste-koophuis kun je een eerste oriënterend gesprek aanvragen, dit gesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend.

 

Nieuwe iPhone of telefoon? Pas op: dit heeft invloed op je maximale hypotheek!

Sinds 2017 heeft een wijziging bij BKR ervoor gezorgd dat een krediet vanaf € 250, - met een looptijd van een maand of langer worden geregistreerd bij het BKR.

leennormen 2018

Huizenkopers opgelet! Per 1-1-2018 nieuwe leennormen

Per 1 januari 2018 veranderen de leennormen. De maximaal te verstrekken hypotheek gaat op basis van de woningwaarde omlaag en op basis van inkomen omhoog.

In derde kwartaal 2017 recordaantal huizen verkocht

Het aantal verkochte woningen in een kwartaal is nog nooit zo hoog geweest. Ruim 61.000 bestaande woningen met een transactiewaarde van ruim 16 miljard.

Actuele
hypotheekrentes

Curabitur vehicula placerat nisi ac eleifend. Integer.
Lees meer

Online offerte
aanvragen

Curabitur vehicula placerat nisi ac eleifend. Integer.
Lees meer

Bestaande lening
oversluiten

Curabitur vehicula placerat nisi ac eleifend. Integer dapibus.
Lees meer

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?