Een huis kopen, hoe doe ik dat?

Welkom op Eerste-Koophuis.nl.

Deze website biedt tips over het kopen van een eerste huis voor starters en alle zaken die daarbij komen kijken. De tips, checklists en voorbeelden die op deze website staan, zijn gebaseerd op de nodige research en onze eigen ervaringen met het zoeken naar een geschikte woning.

Het zoeken naar een huis, het berekenen van je maximale hypotheek tot het bieden op een koophuis kan een ingewikkeld proces zijn, waarbij er een aantal valkuilen zijn aan te wijzen die vermeden moeten worden. Het proces van een huis kopen kan verdeeld worden in verschillende fasen zoals in het menu hieronder wordt weergegeven.

Stappenplan

Special voor starters hebben we een stappenplan ontwikkeld. Per maand bekijken zo’n 15.000 consumenten onze website en wordt er gebruik gemaakt van de verschillende fases in het stappenplan. Of het nu gaat om de checklist voor een bezichtiging of het voorbeeld van een samenlevingscontract, wij bieden het allemaal aan.

Maximale hypotheek berekeken?

Naast het stappenplan bieden we ook diverse mogelijkheden aan om zelfstandig te berekenen. Zo kun je een goede indicatie krijgen van de maximale hypotheeksom die je kunt krijgen als ook berekenen of het voordeliger is om je bestaande hypotheek over te sluiten naar een meer voordelige vorm.

Vrijblijvende hypotheekofferte aanvragen

Mocht je een huis op het oog hebben en de eerste indicatie wijst aan dat je ook het gewenste bedrag aan hypotheek zou kunnen krijgen dan is de volgende stap om een vrijblijvend hypotheek gesprek aan te gaan. Tijdens dit eerste oriƫnterend gesprek kun je achterhalen welke hypotheekvorm het beste bij je past en wat de maandelijkse lasten zullen worden. Via Eerste-koophuis kun je een eerste oriƫnterend gesprek aanvragen, dit gesprek is uiteraard gratis en vrijblijvend.

 

Badkamer inrichten

Bij het inrichten van de badkamer wordt niet altijd rekening gehouden met de douche. Terwijl je dit gedeelte ontzettend veel gebruikt.

Hypotheekaanbieders geven te weinig informatie over risico-opslag

Hypotheekaanbieders handelen onvoldoende als het gaat om het informeren over de risico-opslag

Commercial al gezien? En word jij ook aflossingsblij?

De banken in Nederland gaan de consumenten met een aflossingsvrije hypotheek aansporen om toch te gaan aflossen en om geld te gaan sparen voor later.

Actuele
hypotheekrentes

Curabitur vehicula placerat nisi ac eleifend. Integer.
Lees meer

Online offerte
aanvragen

Curabitur vehicula placerat nisi ac eleifend. Integer.
Lees meer

Bestaande lening
oversluiten

Curabitur vehicula placerat nisi ac eleifend. Integer dapibus.
Lees meer

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?