Lening oversluiten

Heb je een lening en wil je extra geld lenen? Of wil je bekijken of jouw bestaande lening oversluiten een goedkopere optie is? Dan zijn er twee opties:

  • Je vult de online bespaarcheck in op onze site. Met één druk op de knop berekenen wij het te behalen voordeel met een lening oversluiten.
  • Vraag een vrijblijvende offerte aan met het extra bedrag wat je wilt lenen en wij tonen je binnen enkele uren de voordeligste mogelijkheden om je lening over te sluiten.

Hoe werkt een lening oversluiten?

Een lening oversluiten betekent dat je bij een nieuwe bank een lening afsluit en dat de nieuwe bank de oude lening voor jou ineens afbetaald. De oude lening wordt dan ook afgemeld op het BKR en de nieuwe veelal goedkopere lening wordt hier aangemeld. Lening oversluiten betekent dat je één lening overhoudt. Onze werkwijze:

  • Vul het aanvraagformulier in en geef aan welke lening je wilt oversluiten.
  • Ontvang de goedkoopste offerte om je lening over te sluiten.
  • Sluit online de nieuwe lening af.
  • De nieuwe bank lost de oude duurdere lening in één keer af.
  • Na het oversluiten van de lening betaal de nieuwe maandtermijn iedere maand aan de nieuwe bank.

Kun je elke lening oversluiten?

Ja, in principe kun je elke lening oversluiten. Dit geldt voor een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, een roodstand of creditcard schuld. Wil je een autolease afkopen of een andere leaseconstructie dan moeten we samen goed kijken naar de voorwaarden waaronder dit kan, dit om te voorkomen dat je een (hoge) boete betaalt. Maar ook deze vormen van leningen kun je oversluiten.

Is het verstandig om je lening over te sluiten?

Het antwoord is simpel, alleen als dit voordeel oplevert. Heeft je bestaande lening een lagere rente dan het aanbod wat je krijgt dan moet je hier goed over nadenken en is een lening oversluiten veelal niet goedkoper. Enkel in de gevallen dat je kiest voor een kortere looptijd, dan kan dit alsnog een reden zin om je lening over te sluiten naar een nieuwe lening. In dat geval ga je door een kortere looptijd minder rente betalen en ben je alsnog goedkoper uit. In alle andere gevallen raden wij je aan om te kijken of een lening ernaast, dus naast je bestaande lening, niet voordeliger voor je uitpakt.

Hoeveel kan ik besparen bij het oversluiten van een lening?

Met de online bespaarcheck van Postkrediet kun je eenvoudig berekenen hoeveel geld je kunt besparen door een lening oversluiten van een bestaande lening naar een lening bij Postkrediet. Vul hier je openstaande lening of openstaande leningen, gevolgd door het huidige rentepercentage op deze lening en de maandtermijn die je nu betaald. Hierna klik je op de button ‘Voordeel berekenen’ en binnen enkele seconden tonen wij je besparingsmogelijkheden.

Bestaande lening oversluiten naar een Persoonlijke lening

De persoonlijke lening biedt je maximale zekerheid en is daarom de meest afgesloten lening bij Postkrediet. Ook heeft deze lening de laagste rente, waardoor je de hoogst haalbare besparing kunt bereiken bij het oversluiten van je bestaande lening. Streef je naar een maximale besparing bij het oversluiten van een lening? Bekijk dan of je de looptijd van de nieuwe lening zo kort mogelijk kan houden. Dit betekent wel een hogere maandtermijn maar door een lagere rente van de nieuwe lening en een kortere looptijd zal de besparing fors oplopen. Er zijn voorbeelden dat deze besparing tot duizenden euro’s kan oplopen. Benieuwd hoe dit voor jou kan uitpakken? Vraag dan een vrijblijvende offerte op en wij tonen je de mogelijkheden.

Voordelen van het oversluiten van je lening

Er zijn meerdere voordelen te behalen bij het oversluiten van je lopende lening(en). Dit gaat verder dan alleen het besparen van geld. Wij noemen er enkele

  • Je sluit verschillende lopende lening over naar één nieuwe lening. Dit betekent overzicht en één incasso van je bankrekening
  • Je kunt door een lening over te sluiten de looptijd van je lening verkorten waardoor je eerder schuldenvrij bent

Gratis oversluitservice

Een lening oversluiten betekent dat je gebruik maakt van de gratis oversluitservice. Wat zoveel betekent als dat wij ervoor zorgen dat u zonder extra kosten de huidige bestande lening kunt oversluiten. Het enige wat je moet doen is een lening aanvragen en enkele stukken aantonen. De rest regelen wij tot aan het afbetalen van de bestaande lening, geheel gratis.

Benieuwd naar de mogelijkheden en hoeveel jij kunt besparen bij het oversluiten van een lening? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?