Lening aanvragen

Een lening aanvragen kan tegenwoordig volledig online. Bij diverse partijen kun je door middel van een onlineproces stap voor stap een lening afsluiten. Een lening aangaan betekent een lang lopende verplichting waarbij je in stappen maandelijks de lening terugbetaalt.

Lening berekenen

Een van de eerste stappen bij een lening aanvragen is berekenen wat je maximaal kunt lenen. Dit kan door middel van een online maximale berekeningsmodule. Hier vul je een aantal persoonlijke gegevens in zoals je bruto-inkomen, je huur- of hypotheeklasten en of je inwonende kinderen hebt. Hierna druk je op de knop berekenen en direct toont de site je een goede indicatie van wat je maximaal kunt lenen. Wil je exact weten wat je mogelijkheden zijn? Dan moet je een vrijblijvende offerte voor een lening aanvragen.

Lening aanvragen en vergelijken?

Voordat je een lening kunt aanvragen vergelijk je de verschillende leenvormen en lening aanbieders met elkaar. Bij Postkrediet vergelijk je 7 verschillende banken op rente en voorwaarden. Hier is het wel belangrijk dat je weet welk bedrag je wilt lenen en hoe lang je de lening nodig hebt. Of te wel in hoeveel maanden, tussen de 12 en maximaal 120, wil je de lening terugbetalen. Tip! Kijk ook eens naar een iets hoger bedrag, soms kun je met 500 of 1000 euro meer in een lagere renteklasse terecht komen, waardoor je lening voordeliger wordt.

Heb je al een lening? Bereken dan eerst je besparing

Je hebt al een bestaande lening of wellicht meerdere leningen? Dit kan ook een roodstand, openstaande creditcard of een leaseauto zijn. In dat geval is het slim om eens te berekenen of dit niet goedkoper kan. Vanuit Postkrediet hanteren we een jaarlijkse controle op je leningen, net als bij een zorgverzekering of energielasten. Hiervoor is de “bereken je besparing” module online gezet. Door het totale openstaande leenbedrag, het gemiddelde huidige rentepercentage en je totale huidige maandlasten in te vullen kun je met 1 druk op de knop berekenen hoeveel je kunt besparen op je huidige lening.

Heb je een lening met een hele lage rente dan kan kun je deze natuurlijk altijd gewoon laten lopen en het bedrag wat je extra wilt lenen in het aanvraagformulier invullen. Alle lening aanvragen zijn vrijblijvend en kosten je niets. Pas als je de lening afsluit ga je een maandtermijn van rente en aflossing betalen.

Onlineproces lening aanvragen

Het onlineproces van een lening aanvragen begint bij het invullen van het aanvraagformulier. Het aanvraagformulier vul je binnen enkele minuten in. Het gaat hierbij om zaken als je adresgegevens, gegevens over je werkgever en inkomsten en over je huur- of woonlasten. Eenmaal ingevuld druk je op verzenden en het proces van de lening aanvragen is voltooid.

Na de lening aanvraag ontvang je een bevestigingsmail. In deze mail vind je een link en wachtwoord voor het inloggen in je eigen beveiligde mijn-omgeving. Deze omgeving is speciaal voor je aangemaakt om de offerte te kunnen aanbieden en de lening te kunnen afsluiten.

Lening aanvragen en afsluiten

Na het aanvragen van de lening gaan wij voor je aan het werk. Er wordt gekeken bij welke bank je lening het beste kan worden ondergebracht qua rente en voorwaarden. De uitkomst is een vrijblijvende offerte welke voor je wordt klaargezet in de mijn-omgeving.

Is de offerte naar wens? Dan kun je deze afsluiten door een aantal stukken te uploaden. Dit gaat om de legitimaties, loonstroken en bankafschriften. En uiteraard moet je de offerte voor de lening, al dan niet digitaal, ondertekenen. Zodra alle stukken binnen zijn worden deze gecheckt en beveiligd doorgezet naar de bank. Eenmaal daar wordt de lening binnen 2 werkdagen uitbetaald.

Verantwoord een lening aanvragen

Via Postkrediet kun je zelfstandig online geld lenen. Speciaal hiervoor heeft Postkrediet een mijn-omgeving ontwikkeld die het mogelijk maakt om via een beveiligde omgeving stap voor stap een lening af te sluiten. Jij als klant bepaalt waar en wanneer en kunt dit zonder tussenkomst van callcenter of adviseurs doen. Onze werkwijze voor het aanvragen van een lening is geschikt voor consumenten die ervaring hebben met het lenen van geld. De online berekenmodules zijn er om je te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes voor je lening. Heb je vragen over het proces of wil je wel eens zien wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte voor een lening aan.

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?