Koopgarant wat is het? 

Bij koopgarant koop je de woning van een woningcorporatie met korting en deze garandeert de woning ook weer terug te kopen als jij hem wilt verkopen.

Koopgarant is een vorm van ‘Verkoop onder voorwaarden’. Hiermee worden woningen duurzaam betaalbaar gehouden voor mensen met minder inkomen. Bij koopgarant ben je volledig eigenaar van de woning, echter hoe groter de korting, hoe lager het aandeel van de koper in de winstdeling bij verkoop van de woning.

Met deze faciliteit garandeert de woningcorporatie dat zij de woning weer terug kopen. Door deze terugkoopregeling is het risico voor de bank beperkt en zal deze ook aan mensen met een lager inkomen een hypotheek verstrekken.

Eigenaren die een woning kopen met deze garantie hebben gewoon recht op hypotheekrenteaftrek. Om de garantie voor kopers verder te verhogen kan op woningen met koopgarant een hypotheek met NHG genomen worden.

Deze garantie tot koop wordt door een onafhankelijke landelijke stichting in licentie beschikbaar gesteld aan woningcorporaties.

Op dit overzicht wordt per regio aangegeven welke wooncorporaties koopgarant aanbieden.

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?