De banken in Nederland gaan de consumenten met een aflossingsvrije hypotheek aansporen om toch te gaan aflossen en om geld te gaan sparen voor later. Met de campagne ‘word ook aflossingsblij’ waarschuwen zij voor de financiële risico’s van een aflossingsvrije hypotheek.

De Nederlandse Vereniging van Banken

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) wil er voor zorgen dat de consumenten niet voor vervelende verassingen komen te staan door de klanten regelmatig over de aflossingsvrije hypotheek te benaderen.

Redenen kans op minder inkomen

Wie al jaren een aflossingsvrije hypotheek heeft komt nog in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek, als je nu een aflossingsvrije hypotheek afsluit dan kom je hier, als gevolg van nieuwe belastingwetgeving, niet meer mee in aanmerking. Daarnaast kan ook het inkomen dalen, door bijvoorbeeld pensioen. Zaken die van invloed kunnen zijn op de persoonlijke situatie van de consument met een dergelijke hypotheek.

Aflossingsvrije hypotheek in Nederland

In Nederland hebben ongeveer 1 miljoen huishoudens een aflossingsvrije hypotheek, hiervan hebben 27.000 opnieuw inzicht gekregen en zijn overgestapt naar een andere hypotheekvorm, dit blijkt uit cijfers van NVB. De meeste mensen met een huis lijken dus niet zo veel zorgen te maken over hun aflossingsvrije hypotheek. Volgens de Nederlandse Bank lopen maar 200.000 huishoudens risico. Zij kunnen onvoldoende inschatten wat er kan gebeuren in de toekomst met hun aflossingsvrije hypotheek.

Deel dit artikel via

Google Facebook LinkedIn Twitter

Badkamer inrichten

Bij het inrichten van de badkamer wordt niet altijd rekening gehouden met de douche. Terwijl je dit gedeelte ontzettend veel gebruikt.

Hypotheekaanbieders geven te weinig informatie over risico-opslag

Hypotheekaanbieders handelen onvoldoende als het gaat om het informeren over de risico-opslag

Commercial al gezien? En word jij ook aflossingsblij?

De banken in Nederland gaan de consumenten met een aflossingsvrije hypotheek aansporen om toch te gaan aflossen en om geld te gaan sparen voor later.

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?