Badkamer inrichten: de douche

Bij het inrichten van de badkamer wordt niet altijd rekening gehouden met de douche. Terwijl je dit gedeelte ontzettend veel gebruikt. Is de badkamer aan verbouwing toe? Denk dan eens aan het gebruik van materialen, kleuren en douchegarnituur.

Een glazen douchewand voor een ruimtelijk effect

Een badkamer oogt veel groter wanneer je gebruik maakt van een glazen douchewand. Hierdoor trek je het design tot aan de uiterste hoeken mee. Een mooie glazen douchecabine ziet ruimtelijker uit dan een met dichte wanden. Ben je bang voor kalkvlekken op het glas? Met antikalk glas voorkom je ernstige kalkaanslag, dat scheelt ook weer in poetsen.

Een douchegoot

Heb je een inloopdouche dan is een douchegoot wel zo praktisch. Hiermee creëer je een mooie en strakke uitstraling. De douchegoot integreer je in de vloer en zorgt voor een perfecte afwatering. Plaats de goot tegen de wand of bij de ingang van de douche. Wanneer je voor plaatsing bij de ingang van de douche kiest dan voorkom je dat water in de badkamer stroomt.

Normale douchekop, regendouche of douchepaneel

Houd je van eenvoud dan kom je bij de normale douchekop uit. Met een waterbesparende douchekop bespaar je gemiddeld 7500 liter water en 44 m3 gas per jaar. Een regendouche is een extra luxe. Geniet van de brede straal waardoor het water goed wordt verdeeld. Daarnaast heeft een regendouche ook een mooiere uitstraling. Houd er wel rekening mee dat je meer water met een regendouche verbruikt: ongeveer twee keer zoveel als bij een normale douchekop.

Kijk ook eens naar een douchepaneel. Dit is een combinatie van normale douchekop en regendouche. Bovendien zijn er ook meerdere massagejets aanwezig, dit staat garant voor een optimale ontspanning. Een douchepaneel is eenvoudig te monteren en bespaart ook nog eens water. Bovendien hoef je geen aparte onderdelen aan te schaffen.

Extra luxe met een zonnedouche

Wie het neusje van de zalm wil oftewel extra comfort kiest voor een zonnedouche. Dit is een infraroodpaneel dat je in of aan de douchewand monteert. De intensieve warmte dringt diep in de huid en vermindert spierpijn of rug- en nekklachten. Ook ideaal ter verlichting van reumatische klachten.

Een zonnedouche is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd iets dat bij je situatie past. Omdat een zonnedouche of infraroodlamp in de douchecabine redelijk nieuw is kun je het beste vooraf advies inwinnen.

Over het kleurgebruik

Natuurlijk moet de douche aansluiten op de rest van de badkamer. Let wel even op het kleurgebruik. Kies je voor zwart, houd er dan rekening mee dat de douche er kleiner uit kan zien. Lichte kleuren hebben juist een ruimtelijk effect. Wees voorzichtig met het gebruik van felle kleuren. Een bepaalde kleur kan nu de mode zijn, maar hoe zit dat over 5 of 10 jaar? De gemiddelde levensduur van een badkamer bedraagt 20 jaar, dat wil je echt niet na vijf jaar alweer vervangen.

Financiering van een nieuwe badkamer

Bij aankoop van een woning kan het dat je direct moet klussen. Laat dit soort zaken meefinancieren in je hypotheek.  Wanneer je dit vooraf regelt heb je voldoende budget voor noodzakelijke verbouwingen, dus ook voor een nieuwe badkamer en een luxe douche.

Deel dit artikel via

Google Facebook LinkedIn Twitter

Badkamer inrichten

Bij het inrichten van de badkamer wordt niet altijd rekening gehouden met de douche. Terwijl je dit gedeelte ontzettend veel gebruikt.

Hypotheekaanbieders geven te weinig informatie over risico-opslag

Hypotheekaanbieders handelen onvoldoende als het gaat om het informeren over de risico-opslag

Commercial al gezien? En word jij ook aflossingsblij?

De banken in Nederland gaan de consumenten met een aflossingsvrije hypotheek aansporen om toch te gaan aflossen en om geld te gaan sparen voor later.

Wil je op de hoogte gehouden worden en tips & trucs ontvangen?