Volg eerste-koophuis.nl op twitter Volg ons | print

Startershypotheek

Advertenties

Jouw huis hier verkopen?

Maak gebruik van de introductie-aanbieding: de eerste 3 maanden gratis!

Met een startershypotheek kun je meer lenen dan je nu verdient. De bank gaat ervanuit dat u in de toekomst meer gaat verdienen waardoor je de hogere maandlasten later wel kunt betalen. Vaak gaat deze hypotheek gepaard met een heleboel voorwaarden. De bank verwacht bijvoorbeeld dat je ook je verzekering en je andere bankzaken bij de bank onderbrengt als tegenprestatie voor de korting op de rente.

Het kan ook zijn dat de startershypotheek een extra stukje lening bevat waarmee de kosten van de eerste paar jaar overbrugt kunnen worden. Dat zal per bank verschillen.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor startershypotheek

Om in aanmerking te komen moet je meestal een hbo of een wo opleiding hebben afgerond, moet het je eerste huis zijn dat je gaat kopen, mag je niet ouder zijn dan 35 jaar en moet de hypotheek aan de NHG voorwaarden voldoen. Kijk voor de preciese voorwaarden bij de bank van je keuze.

Wanneer je niet precies weet welke hypotheek geschikt is voor jouw persoonlijke situatie kun je diverse vergelijkingsites raadplegen, zoals bijvooerbeeld verzekeringen-online. Hier kun je hypotheekadvies aanvragen en hypotheken vergelijken van verschillende geldverstrekkers.

Lees ook de tips in ons huis kopen starters dossier en onze pagina over de starterslening.

Deze hypotheekvormen bij de grootste hypotheekverstrekkers

« terug naar: Hypotheekvormen